Det er sjældent, at vi vender tilbage på den samme restaurant i København, men Bistro Boheme er et gensyn værd.
Bistro Boheme
Bistro Boheme
Bistro Boheme
Med Mærsk Oil Trading som nabo på Esplanaden og en fortid som forhandler for General Motors, lå navnet Oil lige for, da baren, restauranten og clubben åbnede med bl.a. René Dif (ex-Aqua) i spidsen og ambitioner om at blive byens nye hot spot. Også Riskjærs Cybercity har førhen haft adresse her.
Oil lukkede i foråret 2007 med et kæmpe underskud og Anders Houman og Torben Olsen øjnede chancen for en god forretning, så da lokalerne var til overtagelse for en slik, slog de til og åbnede den frankofile Bistro Boheme sammen med Per Thøstesen, men er ikke længere medejere.
Engang var Per Thøstesen en af de unge, vilde kokke. Med en baggrund i et fransk michelinkøkken drevet af kokkekoryfæet Paul Bocuse og et hoteleventyr på Bali lige da de eksotiske råvarer blev introduceret for den øvrige verden, var han en af foregangsmændene for 90’ernes fusionskøkken
Bistro Boheme er først og fremmest en restaurant og et af byens mest populære brasserier. Prisniveauet er ikke billigt, til gengæld er kvaliteten altid i top
Vinkortet på Bistro Boheme er et kapitel for sig sig, for restauranten har et stort og mangfoldigt udvalg af vine i alle prisklasser, heraf mange topnavne, som det ellers kan være svært at få fat på
Brød, smør og flagesalt
Skabt på Chardonnay og Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon vinificeres mosten fra de to druer hver for sig og sammenstikkes herefter med lidt vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske. Denne proces tager 9-11 måneder, hvorefter vinen får sin Champagneprop og en dosage på 9 gram pr. liter. Resultatet er en Crémant med et fint brus, små livlige bobler og en dejlig frisk blomstrende aroma, der herligt suppleres af grønne æbler og toner af ristede brød og nødder. Derpå fyldig og trods sin dosage stadig med en helt tør mundfornemmelse 495 kr
Ingen kommentarer endnu