Gedigent bondemad på H 15

Velsmag på Vallø

Vallø Slotskro er smukt beliggende som nabo til Vallø Slot og Vallø Slotspark. Kroen blev kongeligt privilegeret i 1781. Vallø Slotskro fungerer som restaurant og selskabslokaler som en kro i nutiden med et levn fra fortiden

Ægteparret Møller drev i mange år den nærliggende Haarlev Kro, hvor de sikrede sig stor popularitet hos både anmeldere og gæster med deres klassiske dansk-franske køkkenstil og ambitiøse vinkort

Palle Møller er som køkkenchef inspireret af sin fortid som kok på fransk-inspirerede restauranter som Alsace og Sølyst og et ophold på den 1-stjernede Michelinrestaurant Auberge Eric Maio i Provence. Men råvarerne er danske, og så mange som muligt fra lokalområdet, fx Vallølammene, som græsser på marken lige bag restauranten, rapsolien fra Hellested og jordbærrene fra Toftegård, som ligger et par sving nede ad vejen

Vallø Slotskro Slotsgade 1, 4600 Køge

Gourmet-ophold:
1 overnatning i dobbeltværelse
Velkomstdrink og appetizers inden middagen
5-retters gourmetmiddag
5 glas afstemt vinmenu
Gourmetmorgenmad

 

Vallø Slotskro råder over 8 værelser, som alle er individuelt indrettet og med eget bad og toilet

 

Vallø Slotskro er genbo til Vallø Slot kun adskilt af voldgraven i omgivelser som var det taget ud at et eventyr.
Selve Vallø Slot er ikke åbent for besøgende, idet det er privat-beboelse

 

Vallø Slotskro ligger kun 5 km fra stranden og 8 km fra Køge by, 5 km fra Køge Golfbane samt ca. 15 km fra Stevns Klint

 

Bobler i slotsparken inden middagen

 

Indretningen er lys og klassisk dansk design, kombineret med små personlige indslag, som en endevæg med udsøgte vine bag kølende glas

 

Charles Bailly, Brut Suprême – Rosé
Frisk med dejlig markante bobler og et frugtigt strejf

 

Røget laks fra egen ovn med persillecreme, rabarber og peberrod
Tærte med moussé af sommerløg og æblemarinerede ørredrogn. 
Gravad sommerbuk med fermenteret pebermayo og ramsløgschips

 

Variation af brød

 

Rørt smør med purløg

 

Rødfisk – majs – hvidløg – løg

 

2019 Viognier Santa Julia, Mendoza Argentina
Liflig hvidvin med ferskenaromaer og tropisk frugtsmag

 

Tomat– Gedeost– Fermenteret Bouillon

 

2018 Pinot Noir Reserva Cuvée Colchagua, Casa Silva, Chile. Frisk og let med fine tanniner, fin syre og noter af modne jordbær og røde frugter

 

Kylling – padrons – havesyre – chili

 

Banfi, Belnero Toscana 2014
Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana.
Det er en utrolig flot vin med intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombærmarmelade. Fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag

 

Okse – marv – kantareller – surdej

 

BLUE MOSCATEL 2019 Vino de la Tierra de Castilla
Flot spansk dessertvin med klar, lys, gul farve, og intense og komplekse dufte . Behagelig sødme og friskhed efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag

 

Hindbær – fersken – vanilje

 

Morgenvandretur i slotshaven

 

Lækker morgenmad inden hjemrejse

 

I fantastiske rammer byder Vallø Slotskro på en afstressende hyggeoplevelse, hvor prisen for en menu på mesterklasseniveau omfatter herskabeligt hotelophold og lækker morgenmad, så du som gæst med god samvittighed kan nyde de velmatchede drikkevarer.

Kærlighed til god mad og velsmag strømmer gennem hele oplevelsen og placerer overbevisende kroen i mesterklassen.

Samlet pris: 4992 kr

Samlet vurdering: ⭐⭐⭐⭐⭐

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gedigent bondemad på H 15