Vallø Slotskro er smukt beliggende som nabo til Vallø Slot og Vallø Slotspark. Kroen blev kongeligt privilegeret i 1781. Vallø Slotskro fungerer som restaurant og selskabslokaler som en kro i nutiden med et levn fra fortiden
Ægteparret Møller drev i mange år den nærliggende Haarlev Kro, hvor de sikrede sig stor popularitet hos både anmeldere og gæster med deres klassiske dansk-franske køkkenstil og ambitiøse vinkort
Palle Møller er som køkkenchef inspireret af sin fortid som kok på fransk-inspirerede restauranter som Alsace og Sølyst og et ophold på den 1-stjernede Michelinrestaurant Auberge Eric Maio i Provence. Men råvarerne er danske, og så mange som muligt fra lokalområdet, fx Vallølammene, som græsser på marken lige bag restauranten, rapsolien fra Hellested og jordbærrene fra Toftegård, som ligger et par sving nede ad vejen
Gourmet-ophold: 1 overnatning i dobbeltværelse Velkomstdrink og appetizers inden middagen 5-retters gourmetmiddag 5 glas afstemt vinmenu Gourmetmorgenmad
Vallø Slotskro råder over 8 værelser, som alle er individuelt indrettet og med eget bad og toilet
Vallø Slotskro er genbo til Vallø Slot kun adskilt af voldgraven i omgivelser som var det taget ud at et eventyr. Selve Vallø Slot er ikke åbent for besøgende, idet det er privat-beboelse
Vallø Slotskro ligger kun 5 km fra stranden og 8 km fra Køge by, 5 km fra Køge Golfbane samt ca. 15 km fra Stevns Klint
Bobler i slotsparken inden middagen
Indretningen er lys og klassisk dansk design, kombineret med små personlige indslag, som en endevæg med udsøgte vine bag kølende glas
Charles Bailly, Brut Suprême – Rosé Frisk med dejlig markante bobler og et frugtigt strejf
Røget laks fra egen ovn med persillecreme, rabarber og peberrod Tærte med moussé af sommerløg og æblemarinerede ørredrogn. Gravad sommerbuk med fermenteret pebermayo og ramsløgschips
Variation af brød
Rørt smør med purløg
Rødfisk – majs – hvidløg – løg
2019 Viognier Santa Julia, Mendoza Argentina Liflig hvidvin med ferskenaromaer og tropisk frugtsmag
Tomat– Gedeost– Fermenteret Bouillon
2018 Pinot Noir Reserva Cuvée Colchagua, Casa Silva, Chile. Frisk og let med fine tanniner, fin syre og noter af modne jordbær og røde frugter
Kylling – padrons – havesyre – chili
Banfi, Belnero Toscana 2014 Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en utrolig flot vin med intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombærmarmelade. Fyldig, men samtidig blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag
Okse – marv – kantareller – surdej
BLUE MOSCATEL 2019 Vino de la Tierra de Castilla Flot spansk dessertvin med klar, lys, gul farve, og intense og komplekse dufte . Behagelig sødme og friskhed efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag
Hindbær – fersken – vanilje
Morgenvandretur i slotshaven
Lækker morgenmad inden hjemrejse
I fantastiske rammer byder Vallø Slotskro på en afstressende hyggeoplevelse, hvor prisen for en menu på mesterklasseniveau omfatter herskabeligt hotelophold og lækker morgenmad, så du som gæst med god samvittighed kan nyde de velmatchede drikkevarer.
Kærlighed til god mad og velsmag strømmer gennem hele oplevelsen og placerer overbevisende kroen i mesterklassen.
I sommerferien besøgte vi H15, Halmtorvet 15, 1700 København.
I den gamle fragtmandshal åbnede der i 2018 et moderne cafeteria med håndlavet mad og god stemning.
Ønsker man …
Ingen kommentarer endnu