Gaven Til Maven

En Tur I Grøften

 

I  1874 slog Teatercafeen i Tivoli dørene op, men skiftede hurtigt navn i folkemunde til Grøften https://www.groeften.dk/.

Pantomimens folk samt Tivolis musikere brugte fra begyndelsen Grøften som stamsted. Her hos værtinden Madam Meyer kunne man købe varme pølser, som hendes frodige svenske mor kogte, men de fleste gæster havde selv madpakken med.

I 1900 overtog Luftskipper Johansen Grøften og gjorde den under sin fremragende ledelse til et ærkekøbenhavnsk samlingssted for byens celebrities. Luftskipperen satte en af Grøftens signaturretter, skipperlabskovs, på kortet, hvor den stadig er at finde i dag. Årligt bliver der serveret 30 tons skipperlabskovs.

 

Tivoli

Denne smukke lørdag i februar gik turen altså til Grøften, hvor vi skulle igennem Grøftens Luksus Platte, idet det er Dining Week.

Platterne serveres med 2 slags brød samt smør

 

Sæt igang!

 

100 cl Carlsberg 115 kr

 

1. Servering

 

Grøftens sild m/ løg og kapers

 

Grøftens marinerede sild
m/ karrysalat, rørt med Pernod

 

Stegt rødspættefilet m/ remoulade

 

2. Servering

 

Gravad laks m/ Grøftens sennepsdressing

 

Håndpillede søkogte rejer m/ citron og mayonnaise

 

Frikadelle m/ agurkesalat

 

Grøftens cremede hønsesalat m/ bacon

 

Dansk flæskesteg m/ sprød svær og hjemmelavet rødkål

 

3. Servering

 

Landbrie & Ananas/mandel smøreost m/ tørrede frugter

Jeg nyder at komme i Grøften, hvor traditionerne er velbevaret. Her hersker altid er en god stemning og venligt personale. Maden var ok, selvom smørrebrød kan findes skarpere på andre af byens restauranter.

Samlet pris: 612 kr

Samlet vurdering: ⭐⭐⭐⭐

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaven Til Maven