Gastronomiophold Dragsholm Slot

Gastronomiophold Dragsholm Slot Vol. 2

Morgenstund Dragsholm Slot

 

Godmorgennus til fårene

 

Morgenworkout

 

Morgenworkout

 

Det glade dyreliv

 

Morgenstund Dragsholm Slot

 

Morgenmadstid med kaffe

 

Radiser med en hummus lavet på hestebønner og solsikkekerner

 

Surdejsboller & knækbrød

 

Smør, gulerodsmarmelade og Dragsholmnutella på ristede hasselnødder, pastinak og brunet smør

 

Findelt havregrød med en sødet creme og råsyltede solbær

 

Ribs & solbær fra haven

 

Gulerod/ Citron/ Æblejuice

 

Spejlæg med friteret løg, salvie & ost

 

Toast med gulerod & estragon, Valnøddespegepølse, Kornly, Vesterhavsost & Hasselnøddekage

 

Dragsholm Slot Riddersalen

 

Dragsholm Slot Havesalen

 

Dragsholm Slot Musikstuen

 

Dragsholm Slot Blå Salon

 

Dragsholm Slots Slotskirke

 

Nu går vi på tur

 

Dragsholm Slotspark

 

Relais & Châteaux-Egen

 

Dragsholm Slot

 

De sortbrogede grise hygger sig i skoven

 

Dragsholm Slot

 

Dragsholm Slot Sidebygning

 

Dragsholm Slot Sidebygning

 

Pre-dinner cocktail:
Rhubarb & Woodruff: Vodka, rhubarb, woodruff syrup & soda 95 kr

 

Pre-dinner cocktail:
Tarragon Sour: Whiskey, tarragon, lemon & eggwhite 95 kr

 

Køkkenchef Claus Henriksen:
CV
2008 Dragsholm Slot, Køkkenchef
2007 Formel B, Assisterende køkkenchef
2005 Noma, Assisterende køkkenchef
2004 Søllerød Kro, Kok
2003 Jan Hurtigkarl og Co., Kok
2002 Marie Louise Odense, Kok
2002 Jan Hurtigkarl & Co., Kok
2001 Søllerød Kro, Kok

 

Restaurant Slotskøkkenet er Dragsholm Slots gourmetrestaurant, som er kendt som en af de ypperste repræsentanter for det nære terroirkøkken. Nordisk kunne man kalde det, men det er først og fremmest lokalt

 

I køkkenet bruges kun sæsonens grøntsager fra Lammefjorden, mange af egen produktion, og urterne dyrkes i slotshaven. Kød og fisk kommer så vidt muligt fra Odsherredområdet, og altid fra Danmark

 

Restauranten er indrettet i historiske, hvidkalkede lokaler i stueplan

 

Så er vi klar til den store menu: “Tid & Sted”. 2 Vandmenuer 110 kr

 

2014 Crément du Jura, Domaine Rolet, Jura 495 kr

SNACKS:

 

Kartoffel med creme fraiche, morgenfryd, salturt, kokleare, skovsyre, purløg og merian

 

Majroe, urteemulsion og ørredrogn

 

1/ Makrel, hybenrosegel og syltet hybenrose
2/ Tatar, snapsesyltet æble og vandmynte
Serveret på en sten udformet som Vejrhøj, som ligger få kilometer fra Dragsholm Slot

 

Torskeskind (Tørret & friteret) fromage og blomster fra haven

 

Kold suppe på ærter, citronmelisse og urteolie

 

FORSPIL:

 

Surdejsbrød i skål med varme korn som holder brødet varmt, smør og urtesalt

 

Jomfruhummer med røde bær og urter fra haven

 

Klargøring af næste ret

 

Dagens høst af strandurter med torskekæber, østers og perler

 

Blæksprutte med umodne æbler og hasselnødder

 

INTERMEZZO:

 

Fulskage på bygmel, kanin, sichuanpeber, dværgsalvie og solbær

 

Varme klude til aftørring af fingre

 

Fulskage På havregryn, grisespæk og stikkelsbær

 

Claus Henriksens fortolkning af Fulskage: Dej på havregryn, gris, ærter, hestebønner, sauce på valle fra kærnemælk, olie på porretoppe og tang

HOVEDRETTER:

 

Toast med Karl Johan svampe, kyllingelever og kyllingehjerter

 

Kartoffel, vagtelæg og caviar fra Lyksvad

 

Snegle med modnet kofedt og yoghurtdressing

 

Pause & frisk luft inden de næste retter kommer

 

Klargøring af næste ret

 

Kogt rokke med porre og vilde løg

 

Grillede asparges fra Søren ( Wiuff Alias Aspargeskongen)

 

DESSERT:

 

Moseeg, pastinakbark, chokolade, hæg (Almindelig hæg eller majtræ er en stor busk eller et lille træ med en opret, oval krone. Navnene har planten fået, fordi den blev brugt som hæk, og fordi den blomstrer i begyndelsen af maj. Underbarken har en lugt, som nogle vil kalde stram, mens andre mener, den er marcipan-agtig)

 

Moseeg som isen var lavet på

 

Sorbet af vilde svenske blåbær med en creme lavet på majsstok

 

SØDT:

 

Cirkustallerken:
Flødekaramel med sprødt kyllingeskind
Slikkepind med mynte og stikkelsbær
Honning med skovmærke

 

Kartoffel med creme fraiche, honning, morgenfrue, slimet katost
(Den hverken dufter eller smager af ost, men frugten fra almindelig katost kan godt ligne en lille ost med hul i midten. For samleren er det dog ikke bare frugten, der er værd at gå efter. Også de friske blade og lilla blomster har klart køkkenpotentiale. De grønne, umodne frugter kan spises, og bladene kan bruges som bladgrønsag i supper, og da den ved kogning afgiver slim, er den fin i sammenkogte retter), georginer og sødskærm

Efter 5 timer var vi kommet igennem de 20 serveringer, som kom i et perfekt tempo med et yderst professionelt og behageligt personale. Herefter kravlede vi op på 2. Sal og sov dejligt uden nogle spøgelsesbesøg om natten…

 

Ymer med ribs, rabarber og ymerdrys

 

Søde danske sommerjordbær

 

Æg bagt i form med hollandaise, estragon, hvide asparges og brødcroutoner

 

Toast med kartoffel
Lokal spegepølse m/ fasan
Friskost med urter
Havgus ost
Blåbær mazarinkage

 

Sæt igang

 

Æblemost

 

Efter den sidste morgenmad blev det tid til at vende næsen tilbage mod København. Vi har haft to vidunderlige dage, hvor vi har kunne slappe af og bare nyde livet. Et luksus forkælelsesophold, som alle bør prøve mindst en gang i livet. En varm anbefaling skal lyde herfra.

Samlet pris: 9910 kr

Samlet vurdering: ⭐⭐⭐⭐⭐

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gastronomiophold Dragsholm Slot