Weekenden blev nydt sammen med Svigerne i Hornbæk, hvor vi havde givet dem et slotsophold i Guldbryllupsgave.
Vi tog afsted i god tid så vi kunne nyde den skønne løvfaldssommer i Hornbæk.
Så er der adgang fra KBH
Hornbæk
Bagt i Hornbæk
Hornbæk
Hornbæk
Hornbæk
Hornbæk
Hornbæk
Vi mødtes på havnen og spiste frokost inden vi kørte til Sauntehus.
Hornbæk Havn’s Fiskebutik
Hornbæk Havn
Hornbæk havn
Hornbæk Havn
Frokost på Hornbæk Havn
Hornbæk Strand
Hornbæk Strand
I 1912, blev kornhandler Søren Hald ejer. Han opførte hovedbygningen og anlagde parken. Hald var en mand, der forstod at tjene penge som grosserer under første verdenskrig. Danmark var neutral og leverede fødevarer til de krigsførende magter. Den nye rigdom affødte benævnelsen ”Gullasch baron”. Han havde stærke nationale følelser, og tyskerne var ikke hans livret. Det dårligste kød blev sendt til Tyskland med påskriften: »En tak for 1864«
Hovedbygningen med det næsten kongelige tårn og svungne gavle med sandstensudsmykning, kanonkugler og sokkel i granit, stod færdig i 1914. Stilen svarer til samtidigt herregårdsbyggeri og benævnes ofte historisk eller Rosenborgstil. Arkitekten, Gustav Hagen forstod at skabe et asymmetrisk bygningsværk af blivende værdi
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Sauntehus
Værelset
Værelset
WC
Bad
Altan
Sauntehus
Værelset
Værelset
Eftermiddagskaffe i blioteket
Klokken 18.30 satte vi os til bords og nød en 5 -retters slotsmiddag….
Urtebrød m/tempereret smør
Forret: Lakserilette anrettet på bund af sauce verte, rogn og urter
Jeg valgte denne vin til min forret: Whinfield Estate Chardonnay er medium fyldig, rig på aroma fra citrus frugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen
Mine medspisere valgte denne hvidvin til deres forret. Riesling Rittersberg 2014: Duften er yderst mild og afdæmpet, men giver en note af mineralitet og frugt sødme
Mellemret: Cremet græskarsuppe med ristede græskarkerner, toppet med spirer
Hovedret: Helstegt kalveculotte serveret med sauté af årstidens grønt, pommes de jour og rødvinssauce
Morelos tempranillo 2016: Smagen er en god balance mellem modne bær, lette krydderier og let sødlige toner
Udvalg af europæiske oste hertil køkkenets hjemmelavede specialiteter
Ostevinen: Gewurztraminer Réserve 2016: Klar gylden vin. Krydret og sødmefuld duft med nuancer af tropisk frugt. Halvtør og harmonisk i smagen, hvor en smule fedme fornemmes
Intens chokoladekage med vanilleparfait, brændt hvid chokolade og friske bær
Dessertvin: Château Peyruchet har en meget ren, delikat og charmerende frugtkarakter, med masser af aromatiske toner, hvor man finder appelsinskal, honning, akacia og abrikos. I smagen er vinen først og fremmest frisk og delikat. Eftersmagen er lang, sødmefuld med grønne toner som klæder vinen godt. En meget vellavet sød Bordeauxvin
Kaffe med avec
Jeg valgte denne avec: Denne XO cognac fra Maxime Trijol er den perfekte selvforkælelse! Smagen er vidunderligt afrundet med en stor kompleksitet. Hér finder man noter af både vanille, svag lakrids og fyldigt cedertræ. De mange års lagring har resulteret i en blid cognac med en pragtfuld harmoni
Mine “meddrikkere” fik denne avec: Chokolade likør Angelli: Cremet og med en sød smag med antydninger af karamel, vanilje, chokolade, abrikos og noter af whisky, hertil blev der tilsat et ordentlig skvæt rom
Morgenbuffet
Morgenbuffet
Morgenbuffet
Vingave
Så går turen imod KBH
Vi takker for denne dejlig oplevelse, hvor der hverken har manglet mad, drikke eller godt selskab.
Ingen kommentarer endnu