Ølfestival 2017
Rammerne var perfekte ved dette års ølfestival.
Fantastisk blå himmel, sol og varme og en masse festglade mennesker.
Ølfestivalen http://beerfestival.dk foldede sig ud på Lokomotivværkstedet i København SV, 10 min. gang fra Fisketorvet.
Man bliver udstyret med et ølsmageglas og ølsmagepoletter og så skal eventyret begynde…
Madudvalget var klart bedre, end de tidligere ølfestivaler og vi smagte en kartoffelpizza med stærk pølse og ramsløg-humle-olie til 40 kr.
Den opfyldte det man lige trængte til…. Spicy and salty.
De næste timer gik med en masse smagninger og hilse på en gammel kending…
En klar anbefaling vil være at komme og torsdagen, hvor der ikke er så mange mennesker og der er tid til en snak med de mange ølentusiaster.
Hos bryggeriet Frejdal smagte Møsse dessertøllen Brynhild, som er brygget med dansk mjød og lagret på fade fra Moscatel produktion. Brynhild er en stærk øl på 12 procent. Denne specialøl udviklet af Jim Lyngvild og Bryggeriet Vestfyen med inspiration i nordisk vikingehistorie. Smagen har aromaer fra citrusnoter, der blander sig med duftnoter af sød malt, roser, mandarin og hvidvin.
Japanske øl og Sake var også at finde på årets ølfestival…
Hos Kongebryg smagte jeg en Bersærker Mjød -16%. Masse af smag og aroma af frugt, honning og sødme samt vanilje og safran.
Slush ice øl i varmen…
Min jagt gik efter at finde den bedste IPA og der var mange gode bud, men vinderen må være den ultimative IPA:
Psykopaten – Sindssyg IPA 5,8% 500IBU 50 cl.
IPA specialøl på 500 IBU.
Intet mindre end en vanvittig IPA, ja hvis den betegnelse overhovedet er dækkende. En amerikansk IPA har nemlig typisk en bitterhed på 40 – 80 IBU, men Syndikatet Psykopaten er på hele 500!!! Det er jo fuldstændig vanvittigt! Ja ligefrem tosset. Det kan man da vist kalde en specialøl.
Aftenen sluttede af i Kødbyen på Johns Hotdog Deli https://www.facebook.com/johnshotdogdeli/
Her samler du selv din favorit med pølse, brød og et hav af forskellige slags tilbehør. Du kan bl.a. vælge mellem grove remoulader, syltet tilbehør, relish og sennepper lavet på øl fra Mikkeller og Amager Bryghus. Pølserne er fra Hallegård-slagteren på Bornholm eller slagtermester Gert Nielsen i Kødbyen. Brødet er et durum-pølsebrød bagt med smør.
Så cyklede vi hjem og så var det nat nat…
Knus fra Putte
Ingen kommentarer endnu