I Trøffelkongens Favn

Eventyr på slottet

Weekenden blev nydt sammen med Svigerne i Hornbæk, hvor vi havde givet dem et slotsophold i Guldbryllupsgave.

Vi tog afsted i god tid så vi kunne nyde den skønne løvfaldssommer i Hornbæk.

Så er der adgang fra KBH

 

Hornbæk

 

Bagt i Hornbæk

 

Hornbæk

 

Hornbæk

 

Hornbæk

 

Hornbæk

 

Hornbæk

Vi mødtes på havnen og spiste frokost inden vi kørte til Sauntehus.

Hornbæk Havn’s Fiskebutik

 

Hornbæk Havn

 

Hornbæk havn

 

Hornbæk Havn

 

Frokost på Hornbæk Havn

 

Hornbæk Strand

 

Hornbæk Strand

 

I 1912, blev kornhandler Søren Hald ejer. Han opførte hovedbygningen og anlagde parken. Hald var en mand, der forstod at tjene penge som grosserer under første verdenskrig. Danmark var neutral og leverede fødevarer til de krigsførende magter. Den nye rigdom affødte benævnelsen ”Gullasch baron”. Han havde stærke nationale følelser, og tyskerne var ikke hans livret. Det dårligste kød blev sendt til Tyskland med påskriften: »En tak for 1864«

 

Sauntehus

 

 

Sauntehus Saunte Bygade 50, 3100 Hornbæk

 

Hovedbygningen med det næsten kongelige tårn og svungne gavle med sandstensudsmykning, kanonkugler og sokkel i granit, stod færdig i 1914. Stilen svarer til samtidigt herregårdsbyggeri og benævnes ofte historisk eller Rosenborgstil. Arkitekten, Gustav Hagen forstod at skabe et asymmetrisk bygningsværk af blivende værdi

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Sauntehus

 

Værelset

 

Værelset

 

WC

 

Bad

 

Altan

 

Sauntehus

 

Værelset

 

Værelset

 

Eftermiddagskaffe i blioteket

Klokken 18.30 satte vi os til bords og nød en 5 -retters slotsmiddag….

Urtebrød m/tempereret smør

 

Forret: Lakserilette anrettet på bund af sauce verte, rogn og urter

 

Jeg valgte denne vin til min forret: Whinfield Estate Chardonnay er medium fyldig, rig på aroma fra citrus frugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen

 

Mine medspisere valgte denne hvidvin til deres forret. Riesling Rittersberg 2014: Duften er yderst mild og afdæmpet, men giver en note af mineralitet og frugt sødme

 

Mellemret: Cremet græskarsuppe med ristede græskarkerner, toppet med spirer

 

Hovedret: Helstegt kalveculotte serveret med sauté af årstidens grønt, pommes de jour og rødvinssauce

 

Morelos tempranillo 2016: Smagen er en god balance mellem modne bær, lette krydderier og let sødlige toner

 

Udvalg af europæiske oste hertil køkkenets hjemmelavede specialiteter

 

Ostevinen: Gewurztraminer Réserve 2016: Klar gylden vin. Krydret og sødmefuld duft med nuancer af tropisk frugt. Halvtør og harmonisk i smagen, hvor en smule fedme fornemmes

 

Intens chokoladekage med vanilleparfait, brændt hvid chokolade og friske bær

 

Dessertvin: Château Peyruchet har en meget ren, delikat og charmerende frugtkarakter, med masser af aromatiske toner, hvor man finder appelsinskal, honning, akacia og abrikos. I smagen er vinen først og fremmest frisk og delikat. Eftersmagen er lang, sødmefuld med grønne toner som klæder vinen godt. En meget vellavet sød Bordeauxvin

 

Kaffe med avec

 

Jeg valgte denne avec: Denne XO cognac fra Maxime Trijol er den perfekte selvforkælelse! Smagen er vidunderligt afrundet med en stor kompleksitet. Hér finder man noter af både vanille, svag lakrids og fyldigt cedertræ. De mange års lagring har resulteret i en blid cognac med en pragtfuld harmoni

 

Mine “meddrikkere” fik denne avec: Chokolade likør Angelli: Cremet og med en sød smag med antydninger af karamel, vanilje, chokolade, abrikos og noter af whisky, hertil blev der tilsat et ordentlig skvæt rom

 

Morgenbuffet

 

Morgenbuffet

 

Morgenbuffet

 

Vingave

 

Så går turen imod KBH

Vi takker for denne dejlig oplevelse, hvor der hverken har manglet mad, drikke eller godt selskab.

Kan absolut anbefale denne perle i Nordsjælland.

Samlet vurdering: ⭐⭐⭐⭐⭐

Samlet pris for 4 personer: 5332 kr.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Trøffelkongens Favn