Idag for 2 år siden, på vores 13 års kærestedag var vi på fabelagtige Geranium. Geranium http://www.geranium.dk/da/velkommen er en dansk gourmetrestaurant, der ligger i Parken i København. Køkkenchefen er kokken Rasmus Kofoed, der blandt andet har vundet Bocuse d’Or i 2011. Det er landets eneste tre-stjernede michelin restaurant. Når vi besøger disse gastronomiske højborge går vi altid all in og sprang ud i deres 23 serveringers Universal menu (1600 kr). Møsse valgte deres juice menu (600 kr) og jeg tog deres vin menu (1300 kr). Bevares det er mange penge, men en oplevelse for livet. De næste 6 timer førte de os igennem vanvittig madkunst og kuldegysninger over hvad der er muligt gastronomisk. Billederne får lov at tale for sig selv uden den store anmeldelse, for stjernerne taler for sig selv…
Flora af Grillede Hindbær, Hybenrose, Hyldeblomst med Frossen Fåre Yoghurt
Bivoks Is, Multebær & Saltet Karamel
“En Tur i Skoven” Skovsyre & Skovmærke
Sødt:
“Tyttebær Busk” med Rødbede
Løgkaramel med Jordbær Gelé
Græskarkerneolie Kage
Grønne Æg med Fyrrenåle
Geranium
Juice Menu
Vin Menu
Geranium
Verdensmesterskab i kokkekunst. Bocuse d’Or er blevet afholdt i Lyon hvert andet år siden 1987, og den strækker sig over 2 dage. Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse og går også under navnet Concours mondial de la cuisine. Den betegnes ofte som gastronomiens olympiske lege. I konkurrencen skal de kvalificerede deltagere udarbejde en fiskeret og en kødret på basis af et udvalg af råvarer, som er bestemt af Paul Bocuse. Deltagerne har fem timer til at lave retten. Ved bedømmelsen lægges der både vægt på smagen og på retternes udseende. Det er almindeligt, at deltagerne træner i lang tid på at sikre, at de retter, de laver til konkurrencen, kan gennemføres på den tildelte tid og med det ønskede udseende. I 2011 vandt danske Rasmus Kofoed guld i konkurrencen efter at have opnået bronze i 2005 og sølv i 2007 30. januar 2013 vandt danskeren Jeppe Foldager sølv i konkurrencen
Ingen kommentarer endnu