Geranium/ En gammel kending

Geranium

Geranium

Gode minder kræver et glædeligt gensyn…

Idag for 2 år siden, på vores 13 års kærestedag var vi på fabelagtige Geranium. Geranium http://www.geranium.dk/da/velkommen er en dansk gourmetrestaurant, der ligger i Parken i København. Køkkenchefen er kokken Rasmus Kofoed, der blandt andet har vundet Bocuse d’Or i 2011. Det er landets eneste tre-stjernede michelin restaurant. Når vi besøger disse gastronomiske højborge går vi altid all in og sprang ud i deres 23 serveringers Universal menu (1600 kr). Møsse valgte deres juice menu (600 kr) og jeg tog deres vin menu (1300 kr). Bevares det er mange penge, men en oplevelse for livet. De næste 6 timer førte de os igennem vanvittig madkunst og kuldegysninger over hvad der er muligt gastronomisk. Billederne får lov at tale for sig selv uden den store anmeldelse, for stjernerne taler for sig selv…

Bon Voyage…

Menu

Menu

 

Rosé Grand Cru à Ambonnay, Marguet, Champagne

Rosé Grand Cru à Ambonnay, Marguet, Champagne

Appetitvækkere:

Sprøde Aks af Kornly

Sprøde Aks af Kornly

 

Krabbe og Havtorn Olie

Krabbe og Havtorn Olie

 

Mælk, Gæret saft på Gulerødder

Mælk, Gæret saft på Gulerødder

 

Pære og Kålrabi, Syltet Hyld & Citron Verbena

Pære og Kålrabi, Syltet Hyld & Citron Verbena

 

Jordskok Blade, Rugeddike & Valnød

Jordskok Blade, Rugeddike & Valnød

 

Tørrede Æbler, Æblesaft & Tørrede Blomster

Tørrede Æbler, Æblesaft & Tørrede Blomster

 

Letrøget Fåresmør

Letrøget Fåresmør

 

"Forkullet Kartoffel"

“Forkullet Kartoffel”

 

View fra vores bord

View fra vores bord

 

View fra vores bord

View fra vores bord

 

Køkkenet

Køkkenet

 

Køkkenet

Køkkenet

 

Karl Johan Suppe (Blev spist i Geranuims køkken)

Karl Johan Suppe
(Blev spist i Geranuims køkken)

 

Møsse

Møsse

 

Tang & Knivmusling

Tang & Knivmusling

De Salte Retter:

Geleret Skinke, Tomatvand & Vilde Blomster

Geleret Skinke, Tomatvand & Vilde Blomster

 

"Dildsten", Makrel, Peberrod

“Dildsten”, Makrel, Peberrod

 

Granite på Syltet Agurk

Granite på Syltet Agurk

 

Geranium

Geranium

 

Saltet Kulmule, Kærnemælk, Löjrom & Persillestænger

Saltet Kulmule, Kærnemælk, Löjrom & Persillestænger

 

Små Brød på Gamle Kornsorter

Små Brød på Gamle Kornsorter

 

Biodynamiske Løgvækster med Kamille & Smeltet Høost

Biodynamiske Løgvækster med Kamille & Smeltet Høost

 

Smage fra Havet, Strand Planter, Brunet Smør & Tørret Kammusling Rogn

Smage fra Havet, Strand Planter, Brunet Smør & Tørret Kammusling Rogn

Hvem kom først, Ægget eller Hønen?:

Æggeblomme, Smeltet Spæk & Essens på Solbærblade

Æggeblomme, Smeltet Spæk & Essens på Solbærblade

 

Geranium

Geranium

 

Kylling, Rød Spidskål, Gran & Enghø Øl

Kylling, Rød Spidskål, Gran & Enghø Øl

 

Geranium

Geranium

 

Kylling, Rød Spidskål, Gran & Enghø Øl

Kylling, Rød Spidskål, Gran & Enghø Øl

De Søde Retter:

Flora af Grillede Hindbær, Hybenrose, Hyldeblomst med Frossen Fåre Yoghurt

Flora af Grillede Hindbær, Hybenrose, Hyldeblomst med Frossen Fåre Yoghurt

 

Bivoks Is, Multebær & Saltet Karamel

Bivoks Is, Multebær & Saltet Karamel

 

"En Tur i Skoven" Skovsyre & Skovmærke

“En Tur i Skoven” Skovsyre & Skovmærke

Sødt:

"Tyttebær Busk" med Rødbede

“Tyttebær Busk” med Rødbede

 

Løgkaramel med Jordbær Gelé

Løgkaramel med Jordbær Gelé

 

Græskarkerneolie Kage

Græskarkerneolie Kage

 

Grønne Æg med Fyrrenåle

Grønne Æg med Fyrrenåle

 

Geranium

Geranium

 

Juice Menu

Juice Menu

 

Vin Menu

Vin Menu

 

Geranium

Geranium

 

Verdensmesterskab i kokkekunst. Bocuse d'Or er blevet afholdt i Lyon hvert andet år siden 1987, og den strækker sig over 2 dage. Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse og går også under navnet Concours mondial de la cuisine. Den betegnes ofte som gastronomiens olympiske lege. I konkurrencen skal de kvalificerede deltagere udarbejde en fiskeret og en kødret på basis af et udvalg af råvarer, som er bestemt af Paul Bocuse. Deltagerne har fem timer til at lave retten. Ved bedømmelsen lægges der både vægt på smagen og på retternes udseende. Det er almindeligt, at deltagerne træner i lang tid på at sikre, at de retter, de laver til konkurrencen, kan gennemføres på den tildelte tid og med det ønskede udseende. I 2011 vandt danske Rasmus Kofoed guld i konkurrencen efter at have opnået bronze i 2005 og sølv i 2007 30. januar 2013 vandt danskeren Jeppe Foldager sølv i konkurrencen

Verdensmesterskab i kokkekunst. Bocuse d’Or er blevet afholdt i Lyon hvert andet år siden 1987, og den strækker sig over 2 dage. Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse og går også under navnet Concours mondial de la cuisine. Den betegnes ofte som gastronomiens olympiske lege.
I konkurrencen skal de kvalificerede deltagere udarbejde en fiskeret og en kødret på basis af et udvalg af råvarer, som er bestemt af Paul Bocuse. Deltagerne har fem timer til at lave retten. Ved bedømmelsen lægges der både vægt på smagen og på retternes udseende. Det er almindeligt, at deltagerne træner i lang tid på at sikre, at de retter, de laver til konkurrencen, kan gennemføres på den tildelte tid og med det ønskede udseende.
I 2011 vandt danske Rasmus Kofoed guld i konkurrencen efter at have opnået bronze i 2005 og sølv i 2007
30. januar 2013 vandt danskeren Jeppe Foldager sølv i konkurrencen

 

Vinreolen

Vinreolen

 

Vinreolen

Vinreolen

 

Godnatgave

En lille hilsen

 

Lakrids & Solbær

Lakrids & Solbær

Samlet vurdering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Knus Putte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Bjæf