Tirsdag aften gik turen til Almanak, hvor jeg skulle mødes med to skønne sommerpiger.
Almanak er beliggende i det gamle toldhus, The Standard i stueplan til højre for indgangen, Havnegade 44
1058 København K.
Den 5. oktober 2013 åbnede Claus Meyers nye sted The Standard, hvor almanak er en af restauranterne
The Standard
Restauranten
Almanak
Almanak
Almanak
Almanak
Almanaks motto er at lave mad som vores bedsteforældre ville have lavet, hvis de vidste, hvad vi ved i dag
En almanak er en kalender hvori er vist vigtige data indenfor det område som almanakken behandler. På denne dag var det solen der herskede og vi fik en plads helt ud til havnen.
Almanak
Lunt hjemmebagt brød med pisket smør
Crémant du Jura Brut (450 kr) Henri Maires Crémant laves på de klassiske Champagnedruer Chardonnay og Pinot Noir, herudover lidt af den lokale specialitet Trousseau. Stilen er sprød og kompleks med noter af lyse blomster og tørrede frugter
Skål de damer
Vi sprang alle ud i deres 5 retters aftenmenu til 575 kr…
Rimmet kammusling med saltet agurk, kærnemælk & dild
Nye danske kartofler med vesterhavsost & urter
Tartar af okseinderlår med syltede løg, karse & ristet brød
Nyretap (Onglet, Hangersteak. Kært barn har mange navne og det er et i dag et overset stykke meget velsmagende udskæring. Nyretappen er den muskel der hæfter nyrene og sidder under maven) med kantareller & sommer majs
Stikkelsbær med hvid chokolade og kamilleis med cafe latté (45 kr)
The Standard By Night
Københavns Havn By Night
Som navnet Almanak antyder handler det om at være tæt på naturen og spise efter årstiden og spise det, som kommer fra vores have, skove og baghaver og dette levede Almanak op til denne aften. Savnede dog en mere kyndig og smilende betjening.
Ingen kommentarer endnu