Restaurant PMY som ligger i Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K https://www.restaurant-pmy.com/dansk er en af de mange nye restauranter, der åbnede i København sidste år.
PMY
PMY: P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og er de primære ingredienser i de tre bagmænds fødelande: Diego Muñoz er fra kartoffellandet Peru, Emilio Macias fra majslandet Mexico og Karlos Ponte fra yuccalandet Venezuela. Det var lidt af et scoop at lokke peruvianeren Muñoz og mexicaneren Macias (begge med en fortid på elBulli og Mugaritz) til København, for de to var som køkkenchefer ansvarlige for at sikre den peruvianske restaurant Astrid y Gastón pladsen som nummer 14 på World’s 50 Best-listen.
Hos Restaurant PMY kan du vælge mellem a la carte retter eller to menuer med hhv. seks retter eller fire retter. Vi ville smage så meget som muligt, så hoppede på den store menu bestående af 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter…
PMY
PMY
México – Paloma de Mezcal Mezcal, lime & grapefrugt soda 100 kr
Perú – Like a Pisco Sour Pisco Quebranta, lime & sirup 100 kr
Snack plate bestående af: Papa – Causita de Langostinos: Kartoffel, avocado, rejer & rocoto chili. En superlækker hapser Maíz – Tortilla, jalapeño, tomat & sour cream dip. Yuca – Yuca puré og stegt chorizo. Cremet og lækker puré med muskatnød (smager af bechamelsauce)med spicy chorizo. 75 kr pr. Pers.
Perú – Tiradito, Palta y Ajo: Helleflynder med lime, chili, leche de tigre og tomat. Fantastisk ret, som ledte tankerne tilbage til Påskeøen
Kartoffelbrød & majs smør 35 kr. Verdensklasse brød
México – Quesadilla de Hongos: Majstortilla med stegte svampe (Østershatte, shiitake og portobello) & friskost
Venezuela – Arepa Domino: Majs fladbrød med sorte bønner, friskost & syltede rødløg. Den sorte bønnesauce, som bare smager fantastisk og som jeg lærte af spise på Cuba
Cusqueña Gold: Golden lager from Perú 65 kr
Venezuela – Tarcari de Cordero: Lam og sofrito (hvidløg, løg og tomater) stuvning serveret med tostones (stegte plantain) & peberfrugt chutney. Lam er normalt ikke min hofret, men dette ultramøre lam du kan skære ud med din gaffel og i samspil med karry, sødmen fra peberfrugt, de aromatiske forårsløg og de sprøde plantains, går retten op i en højere enhed
Perú – Lucuma, kiwicha & chocolate: Lucuma ( Chiles nationalfrugt lucumaen ofte kaldt ’inkaernes guld‘. Smagen er en blanding af vanille, mango, valnød med en blød eftersmag af kaffe) is, kiwicha ( et oldgammelt peruviansk superfood frø), sesam, med æblegelé og chokoladesuppe
México – Torta de chocolate & helado de frutas: Mørk chokoladekage, cupuazu ( kommer fra den lavtliggende regnskov tæt på Amazon-bassinet og har en usædvanligt lækker smag. Jeg vil beskrive smagen som chokolade, ananas og moden pære og er anelse syreholdigt) frugtis, tequila & chili. Denne dessert er en af de bedste desserter jeg nogensinde har smagt. Fortryllende smagskombination- Topklasse!
En fantastisk aften i det autentiske og velsmagende latinamerikanske folkekøkken. Jeg vil give PMY min varmeste anbefaling. Samlet pris: 1130 kr.
Jeg har cyklet forbi restauranten Vespa i Store Kongensgade 90, 1264 København K https://cofoco.dk/restauranter/vespa/ og har gerne villet prøve den, siden den åbnede i 2008. I …
Ingen kommentarer endnu