Fransk Fadæse

Smørrebrødets Konge

Ganske vist blev stegt flæsk med persillesauce udnævnt til Danmarks nationalspise, men havde det stået til mig, ville smørrebrød være løbet med titlen.

Restaurant Palægade, Palægade 8 1261 København, serverer som skrevet smørrebrød til frokost, mens der til aften serveres klassiske danske retter i moderne tilsnit. Vi var forbi til frokost for at teste smørrebrødet.

Palægade brændte. En tjener havde glemt en klud med linolie og forsikringsselskabet ville ikke betale, så ejerne, holdet bag Formel B, måtte lade Palægade gå konkurs

 

Restauratørerne Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen har taget føringen i at genopfinde den succesrige restaurant efter branden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læderindbundne menukort afslørede fire siders smørrebrødsbonanza. Der kom en lille bog med oversigt over drikkevarer til frokost, som afslørede fem siders sorterede snapse: klare snapse, fadlagrede snapse, aromatiske brændevine, frugtige brændevine og ’dyre dråber’

 

Finn Juhls karmstole står på sort og hvid-ternet marmorgulv, og det er fint snedkerhåndværk man kan glæde sig over

 

To Øl “City Session IPA”, 4.5%, 44cl 70,-                                                                                                                                                                                                Vienna Lager “Iskold Classic”, Mikkeller, 5.6% 70,-

 

Radius Distillery “Caviar & Dild” 100,-                                                                                                                                                                                                    SiWu Distillery “Kommen” 90,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grillet norsk sild med æggeblomme creme, gulerod, yuzu og butternutsquash – 110,-

 

Friteret rødspættefilet med håndpillede rejer, mayonnaise og citron – 165,-

 

Citronfisken

 

Stegt Vesterhavs pighvar på sprød toast med braiserede oksekæber og persille emulsion – 225,-

 

Braunstein Mikrodestilleri “Æble” 50,-                                                                                                                                                                              Schumacher “Asparges” 50,-

 

Rørt tatar af okseinderlår fra Grambogård med sprød crouton og æggeblomme – 140,-

 

Schnitzel af mørbrad med kantareller, nye majs, ribs & brunet smør
– 190,-

 

Koldrøget laks fra Vestfjord på ristet toast med flødestuvet spinat og friteret æg
– 175,-

 

God mætte forlod vi Palægade præcis kl.14.00, så en heldig konfirmand, kunne nyde stedets lækre smørrebrød sammen med alle sine heldige gæster.

Palægade kan ikke kaldes billigt, men priserne er ikke urimelige, råvarer og restaurant taget i betragtning.

 

                                  Palægade er måske det bedste sted at spise smørrebrød i Danmark.

 

 

Samlet pris: 1565 kr

Samlet vurdering: ⭐⭐⭐⭐⭐

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fransk Fadæse